Laat kinderen weer spelen

De online training leert je waarom spelen belangrijk is en hoe je dit op een goede manier kunt stimuleren. De theorie achter de spelontwikkeling van kinderen wordt uitgelegd en vertaald naar praktische oefeningen. De training bevat een toolsset, praktische toepassing en een ontwikkelingsposter.

Dit ben jij…

Je bent een zorgprofessional en ziet dat kinderen minder spelen. Je wilt leren over de verschillende stadia van spelontwikkeling en hoe dit van invloed is op de kinderen en ze ondersteunen hierbij.

Je wilt leren hoe je kinderen kunt aanmoedigen om op een effectieve en leerzame manier te spelen. Ook wil je weten hoe je een stimulerende speelomgeving kunt creëren

Je werkt al jaren met kinderen en kunt zelf geen creatieve manieren bedenken voor nieuwe spelmethoden en activiteiten. Je weet dat dit wel nodig is om de ontwikkelingsbehoeften van kinderen beter te kunnen ondersteunen in de toekomst

Je wilt een positieve impact maken op de kinderen waarmee je werkt. Je wilt kinderen helpen groeien, leren en laten genieten van hun ervaringen.

Na het volgen van de training…

heb je diepgaand begrip van hoe spel de ontwikkeling van jonge kinderen beinvloedt. Je herkent en begrijpt verschillende stadia van spelontwikkeling en weet hoe je hierop kunt inspelen.

heb je de vaardigheden en kennis om spel op een effectieve en ondersteunende manier aan te moedigen. Je kunt een spelomgeving creëren die de ontwikkeling van kinderen optimaliseert.

ben je in staat om een breed scala aan spelmethoden en activiteiten te bieden. Je kunt de spelervaringen van kinderen verrijken en beter afstemmen op hun individuele behoe

ben je in staat om een nog grotere, positieve impact te hebben op de kinderen waarmee je werkt. Je ziet de resultaten van jouw inspanningen in de groei, ontwikkeling en geluk van de kinderen terug, wat je een diepe voldoening geeft.

Spelen is leuk

online training

Het programma “Spelen is leuk” biedt een uitgebreide training over de ontwikkeling van spel bij jonge kinderen en hoe je hen kunt stimuleren om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Je leert verschillende soorten spel en speelgoed kennen die geschikt zijn voor de verschillende ontwikkelingsstadia van jonge kinderen en krijgt praktische tips om een stimulerende en uitdagende speelomgeving te creëren.

Over Dream support academie

Onze visie

Zorgprofessionals handvatten bieden voor een positievere aanpak van begeleiding en hen leren dit toepasbaar te maken, waarbij zij impact maken binnen het sociale domein en hun doelgroep hiermee activeren om te veranderen.

Onze missie

Door middel van blended learning programma’s en toepasbare tools leren wij de zorgprofessional onze positieve aanpak én hoe zij hun doelgroep kunnen activeren, zodat deze doelgroep verder groeit en eigenaarschap ontwikkelt.

Spelen is leuk

Het programma is ontwikkeld door een team van pedagogen, onderwijsontwikkelaars, trainers en social designers, om zo onze kennis en ervaring te kunnen delen met opvoeders die met het jonge kind werken.

Reviews gegeven o.a. door pedagogisch medewerkers van Dynamo, peuterconsulenten van CJG Rijnmond en mederwerker Spelinoop Sezo.

“Fijn om de kaartenset, die gebruikt wordt bij te training, fysiek in handen te hebben en hierover samen met je team in gesprek te gaan. Het materiaal is ook prachtig en divers vormgegeven”

“De materialen zijn kleurrijk, aantrekkelijk en leerzaam. De werkboekjes en de ontwikkelingscirkel zijn heel handig. Daaruit kan je spelletjes en de bijbehorende ontwikkeling bedenken”

“De meerwaarde ligt voor mij bij het creatiever kunnen aanbieden van spelmateriaal. Tijdens mijn opleiding was er weinig aandacht voor spelontwikkeling en de toepassing hiervan. Door deze training heb ik geleerd om in de praktijk zowel met kinderen als met ouders meer aandacht voor spel te hebben”

Hier ga je mee aan de slag

20 modules in 4 thema’s

Er is niets fijner dan in je eigen tijd een programma te volgen. Dit programma houdt jouw voortgang bij, dus je kan altijd later verder waar je gebleven was. De thema’s die jij gaat volgen zijn: de ontwikkelingsgebieden en spel, speelgoed, babyspel en peuter en kleuter spel. De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is.

Opdrachten en werkboeken

Het programma is erg leuk om te volgen omdat je via verschillende leerstijlen gaat leren

  • Theorie wordt op een visuele manier overgedragen
  • Er zijn persoonlijke opdrachten en visualisaties
  • Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten
  • Via de werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk.

Praktijk voorbeelden en tips

Ben jij nieuwsgierig welke goodpracticeses professionals hebben in de praktijk? Heb jij even geluk. In het programma delen andere professionals hun tips waar jij meteen aan de slag kunt gaan.

Toolkit

De toolkit is een kaartenset die je in kunt zetten in de praktijk. De toolkit bestaat uit; eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-kaarten. De toolkit is online te downloaden. Zo kan je samen met je team de kennis toepassen. De hardcopy versie is apart te bestellen in onze webshop.

Certificaat

Bij afronding van het programma ontvang je online een certificaat als bewijs van deelname.  

De modules

Module 1: de ontwikkelingsgebieden en spel

  • Persoonlijke opdracht: heb je vroeger veel gespeeld?
  • Kennis: wat is spelen & ontwikkelingsgebieden.
  • Toepassing: speelgoed & ontwikkelingsgebieden.
  • Een kijkje bij: Seyma & ouderbetrokkenheid.
  • Werkboekje/toolkit

Module 3: babyspel

  • Persoonlijk: Eigen kinderliedjes
  • Kennis: babyspel per maand + bijlage
  • Toepassing: 3 spel opdrachten op locatie.
  • Een kijkje bij: Seyma & liedjes gebruiken op de groep.
  • Werkboekje/toolkit

Bekijk een voorbeeld

Module 2: speelgoed

  • Persoonlijke opdracht: favoriete speelgoed.
  • Kennis: spel stimuleren
  • Toepassing: speelgoed levenslijn
  • Een kijkje bij: Jennifer & speelgoed maken.
  • Werkboekje/toolkit (speltypen herkennen en inzetten)

Module 4: peuter en kleuter spel

  • Persoonlijke opdracht: herken je de nee-fase?
  • Kennis: Peuter en kleuterspel + bijlage
  • Toepassing: Creabea opdracht met peuters op locatie.
  • Een kijkje bij: Jennifer & casus huisbezoek.
  • Werkboekje/toolkit

Veel gestelde vragen

Voor wie is de training?

De doelgroep bestaat uit zorgprofessionals die met jonge kinderen werken. Zij leren in Spelen is leuk, onze positieve aanpak. De zorgprofessional wil bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen door hen op de juiste manieren te laten spele

Wat is het doel van de training?

Na deze online training:

  • kun je nieuwe methoden gebruiken om de spelontwikkeling van kinderen te bevorderen
  • kun je ouders adviseren over spelontwikkeling
  • kun je kinderen beter laten spelen binnen jouw werk
  • weet je de ultieme formule om de perfecte spelvormen voor elke leeftijd te vinden en kinderen aan het spelen te krijgen.
Wat krijg je als deelnemer?

Er is niets fijner dan in je eigen tijd een online training te volgen. 

De online training bestaat uit 4 modules: de ontwikkelingsgebieden en spel, speelgoed, babyspel en peuter en kleuter spel. De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is. 

In de online training ga je leren door verschillende leerstijlen. Er is theorie dat op visuale manier overgedragen wordt. Er zijn persoonlijke opdrachten en visualistaies. Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten. En via werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk. Ook staat de online training bomvol praktijk voorbeelden en tips. Dankzij de toolkit kun je de kennis samen met je team toepassen. Deze toolkit bestaat uit: eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-vragen.

Ga aan de slag

‘Spelen is Leuk’ bestaat uit een online programma met een bijbehorende toolkit en ontwikkelingsposter over spelen. Je kunt het programma alleen volgen of juist samen met je team.