Spelen is leuk

Spelen is Leuk, is een online programma over de spelontwikkeling van het jonge kind. In de praktijk zien professionals dat kinderen door verschillende omstandigheden steeds minder spelen. Terwijl spelen juist zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Door spel worden de motoriek, zintuigen, taal, cognitie, fantasie en sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderd.

Werk je met jonge kinderen of ben je van plan om met kinderen te gaan werken? Met dit programma leer je hoe je op een leuke en toegankelijke manier alles over de spelontwikkeling van het jonge kind. Ben je op zoek naar handvatten om ouders/opvoeders hierin te betrekken? Volg dit afwisselende online programma en draag hierbij meteen bij aan de missie om kinderen meer te laten spelen! 

Wat krijg je met de training

‘Spelen is Leuk’ bestaat uit een online programma met een bijbehorende toolkit en ontwikkelingsposter over spelen. Je kunt het programma alleen volgen of juist samen met je team. 

  20 module video's in vier thema's

  Er is niets fijner dan in je eigen tijd een programma te volgen. Dit programma houdt jouw voortgang bij, dus even een pauze of toch de volgende dag verder gaan waar je bent gebleven? Dat kan. De thema’s die jij gaat volgen zijn: de ontwikkelingsgebieden en spel, speelgoed, babyspel en peuter en kleuter spel. De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is.

  Opdrachten & werkboekjes

  Het programma is erg leuk om te volgen omdat je via verschillende leerstijlen gaat leren

  • Theorie wordt op een visuele manier overgedragen
  • Er zijn persoonlijke opdrachten en visualisaties
  • Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten
  • Via de werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk.

  Praktijk voorbeelden & tips

  Ben jij nieuwsgierig welke goodpracticeses professionals hebben in de praktijk? Heb jij even geluk. In het programma delen andere professionals hun tips waar jij meteen aan de slag kunt gaan.

  Inclusief toolkit!

  De toolkit is een kaartenset die je in kunt zetten in de praktijk. De toolkit bestaat uit; eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-kaarten. De toolkit is online te downloaden. Zo kan je samen met je team de kennis toepassen. De hardcopy versie is apart te bestellen in onze webshop.

  Certificaat

  Bij afronding van het programma ontvang je online een certificaat als bewijs van deelname.  

  De ontwikkelingscirkel poster

  In een opslag kunnen zien welke ontwikkelingsgebieden er gestimuleerd kunnen worden door spel en speelgoed? Dan is de ontwikkelingsposter onmisbaar en een goed middel om bijvoorbeeld met ouders of collega’s te bespreken. Deze poster is apart te bestellen in de webshop.

  Bekijk een voorbeeld

  Reviews gegeven o.a. door pedagogisch medewerkers van Dynamo, peuterconsulenten van CJG Rijnmond en mederwerker Spelinoop Sezo.

  “Fijn om de kaartenset, die gebruikt wordt bij te training, fysiek in handen te hebben en hierover samen met je team in gesprek te gaan. Het materiaal is ook prachtig en divers vormgegeven”

  “De materialen zijn kleurrijk, aantrekkelijk en leerzaam. De werkboekjes en de ontwikkelingscirkel zijn heel handig. Daaruit kan je spelletjes en de bijbehorende ontwikkeling bedenken”

  “De meerwaarde ligt voor mij bij het creatiever kunnen aanbieden van spelmateriaal. Tijdens mijn opleiding was er weinig aandacht voor spelontwikkeling en de toepassing hiervan. Door deze training heb ik geleerd om in de praktijk zowel met kinderen als met ouders meer aandacht voor spel te hebben”

  “Ik vond het leuk om deze training online te volgen. Er was een goede afwisseling tussen theorie, zelfreflectie en praktijk. Op deze manier een training volgen was voor mij de eerste keer en ik vond het geweldig”

  Extra’s om te bestellen
  voor thuis!

  De ene leert het beste door te lezen en de ander door te doen. Om die reden hebben we naast het online programma, opdrachten en tools ontwikkeld waardoor je iets tastbaars in je handen kan hebben. Zowel de toolkit bestaande uit 4 kaarten set’s  a 95 kaarten in totaal, als de poster dagen uit om je kennis die je online hebt opgedaan daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.

  Bekijk ook eens deze trainingen

   

  Just like you

  Is een interventieprogramma voor professionals waarbij de dialoog over het thema ‘Opvoeding en diversiteit’ ontstaat, bestaande uit (online)training en het Just Like You spel. 

  Eerste 1000 dagen gesprekskaarten

  Wil jij als professional op een leuke en vooral toegankelijke manier meer leren over de eerste 1000 dagen van een kind en hoe hierin het dialoog te openen met andere professionals/ouders. 

  Tomaatje

  ToMAATJE is een handige tool om gezinnen op een leuke manier kennis te laten maken met het ontwikkelen van gezondere eetpatronen, waarbij de focus ligt op samen meer groenten eten.