Spelen is leuk

Spelen is Leuk, is een online programma over de spelontwikkeling van het jonge kind. In de praktijk zien professionals dat kinderen door verschillende omstandigheden steeds minder spelen. Terwijl spelen juist zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. 

Werk je met jonge kinderen of ben je van plan om met kinderen te gaan werken? Met dit programma leer je hoe je op een leuke en toegankelijke manier alles over de spelontwikkeling van het jonge kind.

leer hoe je een positieve impact maakt op de kinderen waarmee je werkt

leer hoe je een stimulerende speelomgeving kunt creëren

leer hoe je kinderen aanmoedigt om op een effectieve en leerzame manier te spelen

leer over de verschillende stadia van spelontwikkeling

Wat krijg je met de training

‘Spelen is Leuk’ bestaat uit een online programma met een bijbehorende toolkit en ontwikkelingsposter over spelen. Je kunt het programma alleen volgen of juist samen met je team. 

  20 module video's in vier thema's

  Er is niets fijner dan in je eigen tijd een programma te volgen. Dit programma houdt jouw voortgang bij, dus even een pauze of toch de volgende dag verder gaan waar je bent gebleven? Dat kan.

  De thema’s die jij gaat volgen zijn:
  Module 1: de ontwikkelingsgebieden en spel
  Module 2: speelgoed
  Module 3: babyspel
  Module 4: peuter en kleuter spel.

  De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is.

  Opdrachten & werkboekjes

  Het programma is erg leuk om te volgen omdat je via verschillende leerstijlen gaat leren

  • Theorie wordt op een visuele manier overgedragen
  • Er zijn persoonlijke opdrachten en visualisaties
  • Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten
  • Via de werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk.

  Praktijk voorbeelden & tips

  Ben jij nieuwsgierig welke goodpracticeses professionals hebben in de praktijk? Heb jij even geluk. In het programma delen andere professionals hun tips waar jij meteen aan de slag kunt gaan.

  Inclusief toolkit!

  De toolkit is een kaartenset die je in kunt zetten in de praktijk. De toolkit bestaat uit; eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-kaarten. De toolkit is online te downloaden. Zo kan je samen met je team de kennis toepassen. De hardcopy versie is apart te bestellen in onze webshop.

  Certificaat

  Bij afronding van het programma ontvang je online een certificaat als bewijs van deelname.  

  De ontwikkelingscirkel poster

  In een opslag kunnen zien welke ontwikkelingsgebieden er gestimuleerd kunnen worden door spel en speelgoed? Dan is de ontwikkelingsposter onmisbaar en een goed middel om bijvoorbeeld met ouders of collega’s te bespreken. Deze poster is apart te bestellen in de webshop.

  Bekijk een voorbeeld

  Reviews

  Gegeven o.a. door pedagogisch medewerkers van Dynamo, peuterconsulenten van CJG Rijnmond en mederwerker Spelinoop Sezo.

  “Fijn om de kaartenset, die gebruikt wordt bij te training, fysiek in handen te hebben en hierover samen met je team in gesprek te gaan. Het materiaal is ook prachtig en divers vormgegeven”

  “De materialen zijn kleurrijk, aantrekkelijk en leerzaam. De werkboekjes en de ontwikkelingscirkel zijn heel handig. Daaruit kan je spelletjes en de bijbehorende ontwikkeling bedenken”

  “De meerwaarde ligt voor mij bij het creatiever kunnen aanbieden van spelmateriaal. Tijdens mijn opleiding was er weinig aandacht voor spelontwikkeling en de toepassing hiervan. Door deze training heb ik geleerd om in de praktijk zowel met kinderen als met ouders meer aandacht voor spel te hebben”

  “Ik vond het leuk om deze training online te volgen. Er was een goede afwisseling tussen theorie, zelfreflectie en praktijk. Op deze manier een training volgen was voor mij de eerste keer en ik vond het geweldig”

  Na het volgen van de training…

  heb je diepgaand begrip van hoe spel de ontwikkeling van jonge kinderen beinvloedt. Je herkent en begrijpt verschillende stadia van spelontwikkeling en weet hoe je hierop kunt inspelen.

  heb je de vaardigheden en kennis om spel op een effectieve en ondersteunende manier aan te moedigen. Je kunt een spelomgeving creëren die de ontwikkeling van kinderen optimaliseert.

  ben je in staat om een breed scala aan spelmethoden en activiteiten te bieden. Je kunt de spelervaringen van kinderen verrijken en beter afstemmen op hun individuele behoe

  ben je in staat om een nog grotere, positieve impact te hebben op de kinderen waarmee je werkt. Je ziet de resultaten van jouw inspanningen in de groei, ontwikkeling en geluk van de kinderen terug, wat je een diepe voldoening geeft.

  Veel gestelde vragen

  Voor wie is de training?

  De doelgroep bestaat uit zorgprofessionals die met jonge kinderen werken. Zij leren in Spelen is leuk, onze positieve aanpak. De zorgprofessional wil bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen door hen op de juiste manieren te laten spelen.

  Wat is het doel van de training?

  Na deze online training:

  • kun je nieuwe methoden gebruiken om de spelontwikkeling van kinderen te bevorderen
  • kun je ouders adviseren over spelontwikkeling
  • kun je kinderen beter laten spelen binnen jouw werk
  • weet je de ultieme formule om de perfecte spelvormen voor elke leeftijd te vinden en kinderen aan het spelen te krijgen.
  Wat krijg je als deelnemer?

  Er is niets fijner dan in je eigen tijd een online training te volgen. 

  De online training bestaat uit 4 modules: de ontwikkelingsgebieden en spel, speelgoed, babyspel en peuter en kleuter spel. De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is. 

  In de online training ga je leren door verschillende leerstijlen. Er is theorie dat op visuale manier overgedragen wordt. Er zijn persoonlijke opdrachten en visualistaies. Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten. En via werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk. Ook staat de online training bomvol praktijk voorbeelden en tips. Dankzij de toolkit kun je de kennis samen met je team toepassen. Deze toolkit bestaat uit: eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-vragen

  Kun je de training alleen of met een team volgen?

  Dit is allebei mogelijk. Je kunt individueel aan de slag met de training maar je kunt dit ook samen doen met je team of collega’s.

  Hoe lang duurt de training?

  De 4 modules vragen ongeveer 25 uur studietijd. 

  Kan ik de training vanaf mijn mobiele telefoon volgen?

  Ja, dat is mogelijk door in te loggen op de site en vanaf daar kun je de training volgen.

  Hoe kan ik bij de training komen?

  Bovenaan deze site zie je in het roze Mijn dashboard staan. Daar vind je alle trainingen van jou terug en kun je verder met de trainingen.

  Over Dream Support

  Onze visie

  Zorgprofessionals handvatten bieden voor een positievere aanpak van begeleiding en hen leren dit toepasbaar te maken, waarbij zij impact maken binnen het sociale domein en hun doelgroep hiermee activeren om te veranderen.

  Onze missie

  Door middel van blended learning programma’s en toepasbare tools leren wij de zorgprofessional onze positieve aanpak én hoe zij hun doelgroep kunnen activeren, zodat deze doelgroep verder groeit en eigenaarschap ontwikkelt.

  Spelen is leuk

  Het programma is ontwikkeld door een team van pedagogen, onderwijsontwikkelaars, trainers en social designers, om zo onze kennis en ervaring te kunnen delen met opvoeders die met het jonge kind werken.

  Extra’s om te bestellen
  voor thuis!

  De ene leert het beste door te lezen en de ander door te doen. Om die reden hebben we naast het online programma, opdrachten en tools ontwikkeld waardoor je iets tastbaars in je handen kan hebben. Zowel de toolkit bestaande uit 4 kaarten set’s  a 95 kaarten in totaal, als de poster dagen uit om je kennis die je online hebt opgedaan daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.

  Bekijk ook eens deze trainingen

   

  Just like you

  Is een interventieprogramma voor professionals waarbij de dialoog over het thema ‘Opvoeding en diversiteit’ ontstaat, bestaande uit (online)training en het Just Like You spel. 

  Eerste 1000 dagen gesprekskaarten

  Wil jij als professional op een leuke en vooral toegankelijke manier meer leren over de eerste 1000 dagen van een kind en hoe hierin het dialoog te openen met andere professionals/ouders. 

  Tomaatje

  ToMAATJE is een handige tool om gezinnen op een leuke manier kennis te laten maken met het ontwikkelen van gezondere eetpatronen, waarbij de focus ligt op samen meer groenten eten.