Opvoeding

Spelen is Leuk, is een online programma over de spelontwikkeling van het jonge kind. In de praktijk zien professionals dat kinderen door verschillende omstandigheden steeds minder spelen. Terwijl spelen juist zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Door spel worden de motoriek, zintuigen, taal, cognitie, fantasie en sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderd.

Werk je met jonge kinderen of ben je van plan om met kinderen te gaan werken? Met dit programma leer je hoe je op een leuke en toegankelijke manier alles over de spelontwikkeling van het jonge kind. Ben je op zoek naar handvatten om ouders/opvoeders hierin te betrekken? Volg dit afwisselende online programma en draag hierbij meteen bij aan de missie om kinderen meer te laten spelen! 

Spelen is leuk

Spelen is Leuk, is een online programma over de spelontwikkeling van het jonge kind. In de praktijk zien professionals dat kinderen door verschillende omstandigheden steeds minder spelen. Terwijl spelen juist zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Door spel worden de motoriek, zintuigen, taal, cognitie, fantasie en sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderd.

Werk je met jonge kinderen of ben je van plan om met kinderen te gaan werken? Met dit programma leer je hoe je op een leuke en toegankelijke manier alles over de spelontwikkeling van het jonge kind. Ben je op zoek naar handvatten om ouders/opvoeders hierin te betrekken? Volg dit afwisselende online programma en draag hierbij meteen bij aan de missie om kinderen meer te laten spelen! 

Wat krijg je met de training

‘Spelen is Leuk’ bestaat uit een online programma met een bijbehorende toolkit en ontwikkelingsposter over spelen. Je kunt het programma alleen volgen of juist samen met je team. 

  20 module video's in vier thema's

  Er is niets fijner dan in je eigen tijd een programma te volgen. Dit programma houdt jouw voortgang bij, dus even een pauze of toch de volgende dag verder gaan waar je bent gebleven? Dat kan. De thema’s die jij gaat volgen zijn: de ontwikkelingsgebieden en spel, speelgoed, babyspel en peuter en kleuter spel. De modules zijn afwisselend, waardoor leren leuk en uitdagend is.

  Opdrachten & werkboekjes

  Het programma is erg leuk om te volgen omdat je via verschillende leerstijlen gaat leren

  • Theorie wordt op een visuele manier overgedragen
  • Er zijn persoonlijke opdrachten en visualisaties
  • Ook kun je creatief aan de slag gaan met opdrachten
  • Via de werkboekjes ga je aan de slag om je kennis toe te passen in je werk.

  Praktijk voorbeelden & tips

  Ben jij nieuwsgierig welke goodpracticeses professionals hebben in de praktijk? Heb jij even geluk. In het programma delen andere professionals hun tips waar jij meteen aan de slag kunt gaan.

  Inclusief toolkit!

  De toolkit is een kaartenset die je in kunt zetten in de praktijk. De toolkit bestaat uit; eye-openers, foto-kaarten, quizvragen en keuze-kaarten. De toolkit is online te downloaden. Zo kan je samen met je team de kennis toepassen. De hardcopy versie is apart te bestellen in onze webshop.

  Certificaat

  Bij afronding van het programma ontvang je online een certificaat als bewijs van deelname.  

  De ontwikkelingscirkel poster

  In een opslag kunnen zien welke ontwikkelingsgebieden er gestimuleerd kunnen worden door spel en speelgoed? Dan is de ontwikkelingsposter onmisbaar en een goed middel om bijvoorbeeld met ouders of collega’s te bespreken. Deze poster is apart te bestellen in de webshop.

  Bekijk een voorbeeld

  Just like you

  Wil je magische gesprekken kunnen voeren over opvoeding en diversiteit? Wil jij leren hoe je de kracht van verhalen kunt inzetten? Wil je beter met groepen ouders (in de wijk) kunnen werken?

  Volg dan deze zeer gewilde training, waarbij je na het behalen van het certificaat het echte Just Like You spel in je bezit krijgt. De training volg je deels offline, deels online, waardoor je ook in je eigen tempo en tijd met de kennis en vaardigheden die je opdoet aan de slag kunt. 

  Wat krijg je met de training

  Lees snel verder over wat de training inhoudt en wat je allemaal krijgt! 

   Inhoud training / wat ga je leren?

   Het programma is een ‘blended learning’ programma waarbij professionals die werken met gezinnen leren op een laagdrempelige manier thema’s rondom opvoeding en diversiteit bespreekbaar te maken. Tijdens dit programma zullen de deelnemers ook ouders in hun omgeving bereiken door middel van het spel Just Like You en hierin getraind worden.

   Professionals die met gezinnen werken leren;

   • Cultuur en diversiteit op een positieve, laagdrempelige en verbindende manier bespreekbaar te maken, zodat deze kennis ingezet kan worden voor begeleiding aan specifieke doelgroepen ouders
   • Hoe zij community-based kunnen werken om zo ook groepen ouders en informele netwerken gebiedsgericht te bereiken en te activeren tijdens en na de training
   • Over hoe ze kunnen bijdragen aan het versterken van het pedagogisch klimaat en de ‘pedagogische mismatch’ voor kinderen en jongeren kunnen verkleinen en opvoedvaardigheden van ouders versterken
   • Hoe zij de kracht van verhalen binnen het groepsgericht werken (beter) weten te benutten
   • Hoe zij het spel Just Like You en andere tools hierbij stap voor stap in de praktijk kunnen inzetten
   • Teambuilding: (persoonlijke)ervaringen met andere collega’s delen, bespreken en feedback krijgen.

   Wat ga je doen?

   De training Just Like You bestaat uit drie online bijeenkomsten. Na de tweede bijeenkomst ga je zelf aan de slag met de tools uit de training en ga je zelf oefenen met het spel Just Like You. In kleine groepjes word je hierbij een keer gecoached (intervisie).

   Wat krijg je?

   Je krijgt van de drie trainingen alle handouts, verschillende werkvormen en je ontvangt na het behalen van het certificaat het spel Just Like You. 

   Certificaat

   Je ontvangt een certificaat van deelname als je alle drie de bijeenkomsten aanwezig bent geweest. Het coachingsmoment hebt gevolgd en het spel in de praktijk met ouders hebt ingezet.

   Met dit certificaat ben je bevoegd om als Just Like You trainer het het spel in te zetten binnen jouw werkveld. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om binnen onze organisatie als spelbegeleider ingezet te worden voor diverse groepen. 

   Bekijk een voorbeeld

   De kracht van diversiteit! Maak je eigen diversiteit levenslijn!

   Download de tool hier.

   Eerste duizend dagen training

   Elk kind verdient de best mogelijke start in het leven en daarmee een optimale kans op een veilige, gezonde en kansrijke toekomst. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal hierin. 

   Werk je met ouders die zwanger zijn of jonge kinderen hebben? Wil je het thema ‘kansrijke gezonde start’  met ouders bespreekbaar maken? Uit ervaring weten we dat dit onderwerp niet altijd makkelijk bespreekbaar is. Hoe voer je immers gesprekken over ongezonde leefgewoontes die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van het kind. Zonder hierin beschuldigend te zijn. Hoe kun je ervoor zogen dat ouders hun ervaringen delen en tips kunnen uitwisselen? Met dit programma kun jij je als professional of vrijwilliger verdiepen in kennis over het belang van een kansrijke gezonde start en leer je aan de hand van gesprekkaarten hoe je  de dialoog kunt openen met ouders of andere professionals. 

   Wat krijg je met de training

   De eerste 1000 dagen bestaat uit een online programma met bijbehorende gesprekskaarten. 

    Zes module video's

    Er is niets fijner dan in je eigen tijd een programma te volgen. Dit programma houdt jouw voortgang bij, dus even een pauze of toch de volgende dag verder gaan waar je bent gebleven? Dat kan. We nemen je stap voor stap mee in alle belangrijke elementen van de eerste 1000 dagen van het kind.

    Werkvormen en opdrachten

    Naast de online modules ontvang je interessante opdrachten om jouw kennis in de praktijk toe te passen.

    Gesprekskaarten

    Elke deelnemer ontvangt een set gesprekskaarten. We leggen uit hoe je met de gesprekskaarten gesprekken kunt voeren over de eerste 1000 dagen. Hierbij kan je de set voor zwangere vrouwen gebruiken of de kaarten voor jonge kinderen. 

    Extra's

    Elke deelnemer ontvangt tevens de eerste 1000 dagen quiz en gezinsklapper over schermgebruik.

    Certificaat

    Elke deelnemer ontvangt een certificaat van deelname.

    bekijk een voorbeeld

    Disclaimer:

    De ‘Duizend Dagen’ training is ontwikkeld vanuit de stedelijke aanpak ‘Zo Blijven Wij Gezond’ en daarmee verwijzen wij in training meerdere keren naar het welbekende programma Op Gezond Tour van Dream Support.

    Tomaatje

    Als professional (diëtist/voedingsdeskundige) wil je kinderen en gezinnen steeds blijven prikkelen om gezonder te eten, waarvan meer en vaker groente eten een belangrijk onderdeel is. Omdat er al zoveel in een consult behandeld wordt wil je misschien ook nog iets anders geven aan je cliënten om het hele gezin buiten het consult te blijven motiveren en inspireren. Daar is toMAATJE het perfecte middel voor. 

    ToMAATJE is een handige tool om gezinnen op een leuke manier kennis te laten maken met het ontwikkelen van gezondere eetpatronen, waarbij de focus ligt op samen meer groenten eten. 

    Wat krijg je met de training

    ToMAATJE is een online programma waar de hele familie gaat ontdekken hoe zij samen gezonde eetgewoontes kunnen ontwikkelen. 

     Voor wie?

     De doelgroep bestaat uit gezinnen met kind(eren) die gezondere eetgewoontes willen ontwikkelen en meer groenten willen eten. Zij kunnen hier extra inspiratie, tips en recepten bij gebruiken om dit doel te bereiken.. Ze willen stappen zetten naar een gezonder leven waar het hele gezin bij betrokken wordt, zodat het voor ouders makkelijker wordt om moeilijke groente eters te leren om vrolijke groente eters te worden zodat samen eten aan tafel een gezellig moment is en blijft. 

     Doel

     Na dit programma zijn ouders beter in staat om een gezonde eetomgeving te creëren waarin voldoende en gevarieerd groenten aan hun kinderen aangeboden wordt en deze groenten ook meer geaccepteerd en gegeten worden door de kinderen. Ouders voelen zich door de interventie zelfverzekerder en tevredener en begrijpen wat hun kinderen aan groenten nodig hebben waardoor ze deze gemakkelijker aan hen kunnen aanbieden.

     Wat krijgen de ouders?

     In twee maanden leren ouders samen met hun gezin meer groente te eten. Het programma zorgt voor:

     • Een energieboost waardoor iedereen beter in zijn/haar vel gaat zitten
     • Het binnenkrijgen van meer gezonde voedingsstoffen en vezels
     • Meer balans binnen de leefstijl
     • Minder suikerdips
     • Stimuleren van een goede nachtrust
     • Bevorderen van de concentratie
     • Bijdrage leveren aan duurzaamheid
     • Dat groente eten met je gezin een gewoonte wordt, omdat je het stap voor stap leert. Hoe vroeger je begint, hoe groter het effect
     • En dus gezellige groente eters aan jouw tafel (of in het restaurant)

     Het online programma heeft een aantrekkelijk en positief format en bestaat uit artikelen en bestanden die gedownload kunnen worden. Deze bestanden bevatten de elementen van de interventie en vallen in vier categorieën: recepten, inspirerende artikelen, ’Kidstips’ en ’Easy tools’.

     Hoe zet jij toMaatje in?

     Deze interventie betrekt het hele gezin. Met dit programma kun jij op gezinnen een zelfstandige manier extra stimuleren om buiten jouw begeleiding meer groente met elkaar te eten. Met de handleiding erbij kun je met gezinnen in gesprek gaan over de thema’s en oefeningen. Je kunt toMAATJE natuurlijk ook cadeau doen, bijvoorbeeld als afsluiting van de begeleiding. Want toMaatje is een leuke manier om meer groente te eten!  

     Download hier ons handige overzicht van de thema’s en inhoud van toMAATJE

     Benieuwd naar gezond broodbeleg? Wacht niet langer en download hier gratis onze handout! 

     Losse trainingen en workshops 

     Naast trainingen en producten organiseren wij ook workshops, webinars of congressen. In de agenda van Dream Support lees je er alles over. Heb je liever dat wij voor jouw team of doelgroep een training komen geven? Neem dan contact met ons op. 

     april, 2024

     Extra’s om te bestellen
     voor thuis!

     De ene leert het beste door te lezen en de ander door te doen. Om die reden hebben we naast het online programma, opdrachten en tools ontwikkeld waardoor je iets tastbaars in je handen kan hebben. Zowel de toolkit bestaande uit 4 kaarten set’s  a 95 kaarten in totaal, als de poster dagen uit om je kennis die je online hebt opgedaan daadwerkelijk in de praktijk in te zetten.

     Nooit meer iets missen?

     Dream Support is continue in ontwikkeling met nieuw materiaal, trainingen of trends over alles wat jij moet weten om je in jouw vakgebied te ontwikkelen tot een echte expert. Schrijf je daarom in voor meer inspiratie en nieuws!