Samen op weg naar het ouderschap

Uit verschillende overleggen en gesprekken in Nieuw-West met partners is naar voren gekomen dat moeders die net bevallen zijn, minder makkelijk bereikbaar zijn via instanties en netwerken. Hoe kunnen we via een laagdrempelige manier deze groep vrouwen bereiken met informatie over gezonde leefstijl (bijdragen en belang van gezonde start) en hen activeren om weer mee te doen of zich aan te sluiten binnen de wijk bij formele en informele organisaties? 

Behoeften onderzoekWelkom Partners

Welkom…

‘Je bent zwanger, wat bijzonder!’

Er staat de nieuwe mama en papa een prachtig mooi avontuur te wachten waarbij er vanuit een embryo een complete baby zal groeien. Hieronder vertellen wij graag wat meer over welke tools je kan aanrijken aan de nieuwe mama.

Tools om in te zetten of door te sturen!

Zwanger & NU?

De zwanger en nu checklist helpt de nieuwe mama en haar gezin om alle noodzakkelijke regeldingen te overzien. Er komt namelijk zoveel op je af!

Mama netwerk!

Waar kan in je als mama en als mama met gezin terecht in Amsterdam Nieuw West. Mama’s kunnen ook hun eigen netwerk in kaart brengen met wat hulp zodat ze deze tijdens en na de zwangerschap kunnen inzetten!

Nieuwe mama Visualisatie

Voor alle mama’s om echt contact te maken met hun kindje. Dit kan tijdens de gehele zwangerschap op momenten waarbij de mama kan stilstaan wat er allemaal in haar lichaam gebeurt.

Tools die taboes aangaan!

Vragen durven stellen…

Weerbaarheid van de moeder, durven vragen om hulp, een klein netwerk hebben, je eigen gezin blijven verzorgen en in verwachting zijn. Deze tools zijn ontwikkelt om de moeders in hun kracht te zetten, om hun stem te vinden, naast hen te staan als hulpverlener en hen te informeren over het Nederlandse systeem.

Sommige tools hebben een sensitieve aanpak nodig van de hulpverlener (informeel/formeel), andere tool kunnen gemakkelijk gedownload worden en worden verstuurd via whatsapp.  

Nog meer tools om te gebruiken!

Het Geboorteplan

Eindelijk een geboorte plan wat inclusief is! Je kan er als mama alles in kwijt. Het is fijn om dit aangereikt te krijgen van jou als professional.  Wellicht dat het plan samen ingevuld kan worden.

 

De Partner oefening

Verwachtingen, emoties, verlangens, normen, waarden en het grote verantwoordelijkheidsgevoel. Jij en je partner zullen het beide ervaren met de komst van een kindje. Daarom is deze oefening zo belangrijk om samen te doen. 

Borstvoeding met Robin en Novell

 Voor alle mama’s om aan de slag te gaan met de basics van borstvoeding geven. 

Let op: voor inhoudelijke vragen, klachten, pijn of onzekerheid schakel een (gratis) lactatiekundige in. 

 

Kraamzorg video

De kraamzorg in Nederland. Deze video laat in verschillende talen zien wat het gezin en de moeder moet regelen en kan verwachten van de kraamzorg in Nederland. Want niet alle moeders (in spé) weten wat de rol is van een kraamverzorgster.. 

Geboorteplan Plus

Speciaal voor de vrouwen die besneden zijn en informatie willen over de zorg tijdens de zwangerschap en de bevalling. 

Let op: Dit plan vraagt om een sensitieve aanpak. Het is een taboe onderwerp waar veel vrouwen zich voor schamen en of angstig over zijn. De weerbaarheid van de moeders moet in acht worden genomen tijden het bespreken van dit plan. 

Invriesrecepten voor de kraamvrouw

In het land van herkomst maakt de familie vaak speciaal eten om op kracht te komen en te blijven. Sommige vrouwen hebben hier echter niet altijd een familienetwerk. Daarom speciaal voor de aanstaande moeders recepten voor in de kraamtijd om zelf in te vriezen.  

Handig voor jezelf en je kraamzorg die het gemakkelijk voor je kan bereiden. 

 

partners in de wijk!

Rondom de Geboorte

Wij zijn het team Rondom de Geboorte, ondergebracht bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG). We organiseren en plannen het cursusaanbod Rondom de Geboorte. Dit bestaat uit zwangerschapscursussen voor aanstaande ouders en cursussen na de geboorte voor pas bevallen ouders.

Klik hier voor de website 

Stichting Somastel

Somastel geeft voorlichtingen en activiteiten op thema’s. Denk hierbij aan taal, onderwijs, opvoeding, sociaal netwerk, schuldhulp en preventie, vrouwelijke genitale verminking, mantelzorg en nog veel meer.

De thema’s worden op basis van de behoefte van de doelgroep en complexe vraagstukken vanuit de spreekuren bepaald.

Klik hier voor de website

Verloskundigcentrum Groei

We werken met een hecht team en vanuit ons hart. We doen er alles aan om jou en je partner de tijd van zwangerschap en geboorte als een bijzondere en mooie periode te laten ervaren. Vanuit die betrokkenheid willen we dat jullie je gehoord en gezien voelen.

020 206131246

Kraamcentrum Nima

Kraamcentrum Nima hanteert een islamitische visie. Jij en jouw gezin staan voorop. Wij hopen van jullie kraamtijd een onvergetelijke tijd te maken.

Klik hier voor de website

020 261 9174

CP Eritrese statushouders

Verloskundige Anne Bedaux, gespecialiseerd in CP, paste de methodiek aan voor Eritrese zwangere vrouwen. Begeleid door twee Eritrese culturele tolken kunnen de aanstaande moeders in een groep terecht met vragen en ervaringen, en ze krijgen medische informatie en informatie over het Nederlandse zorgstelsel.

06-49353286

 

ACK Zorgmaat Kraamzorg

Elke baby is uniek, geen bevalling is gelijk. De kraamverzorgenden van Ack Zorgmaat Kraamzorg zijn erin gespecialiseerd om een kraamtijd tot een heerlijk begin te maken van de nieuwe fase in uw leven.

Klik hier voor de website

Stichting Nisa 4 Nisa

Nisa for Nisa betekent Vrouwen voor Vrouwen. Nisa bestaat uit 40 vrijwilligers en 3 betaalde krachten. Dit zijn allemaal vrouwen die zich inzetten om het welzijn van bewoners te verbeteren. Nisa for Nisa draagt bij aan het versterken van de relatie met de omringende samenleving, het weerbaar worden en het komen tot zelfbeschikking door projecten en activiteiten aan te bieden. Deze zijn te verdelen in ‘eigen’ activiteiten/projecten, -dus gericht op de wensen van de vrouwen en meiden zelf- en op activiteiten/projecten gericht op het functioneren in de samenleving

Saaam

Het platform voor de vrouw van nu.

Er is lef voor nodig om te zijn wie je bent. Om los te breken van wat de maatschappij of de mensen om je heen van je verwachten. Er zit een kracht in vrouw zijn, moeder zijn en jezelf zijn. Wat dat ook mag inhouden voor jou.

Bij Saaam geloven wij dat iedere vrouw voor zichzelf kan bepalen. Iedere vrouw is anders. Dus of je nu huismoeder bent of een CEO, jij bent alles wat je moet zijn. Gewoon omdat je jezelf bent.

Wij kijken niet naar je alsof je een slachtoffer bent van je omstandigheden. Jij bezit kracht. En de vrouwen om jou heen ook! Laten we elkaar leren kennen, ondersteunen en inspireren.

Saaam staan we sterk.

 

Sezo in de buurt voor jou!

Woon je in Amsterdam Nieuw-West en heb je vragen over bijvoorbeeld zorg, geld of veiligheid? Dan kun je terecht bij onze buurtteams.

Vrouw en Vaart is ons emancipatiecentrum voor vrouwen en Daadkr8 is ons mannencentrum. Daarnaast hebben wij SEZO Spel & Opvoeden

Prikbord van Amsterdam Nieuw West

Kom in contact met elkaar!

Gemaakt met Padlet